Reprezentanţii Ministerului Apărării de la Seul au anunţat miercuri dimineaţă că regimul nord-coreean a înregistrat un eşec în timpul unui nou test balistic, care are loc la doar două săptămâni după lansarea a patru rachete într-un exerciţiu controversat pentru un presupus atac asupra bazelor militare americane din Japonia, transmite France Presse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Coreea de Sud şi Statele Unite au informaţii despre lansarea unei rachete nord-coreene, dar bănuiesc că este vorba de un eşec”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului Apărării de la Seul.

Partea sud-coreeană nu a dat mai multe detalii despre tipul de rachetă utilizată de către regimul de la Phenian.

Între timp, presa japoneză a scris că regimul nord-coreean a lansat mai multe rachete de la o bază militară din estul ţării, însă există informaţii că lansarea a eşuat.

La începutul lunii, nord-coreenii au lansat patru rachete, dintre care trei s-au prăbuşit în Marea Japoniei.

De asemenea, acest test balistic reprezintă o reacţie faţă de exerciţiile militare anuale lansate de sud-coreeni şi americani în apropierea graniţei Coreei de Nord.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.