Agenţia de Securitate Nucleară de la Seul a anunţat marţi că nu au fost descoperite urme de contaminare în zona frontierei, după desfăşurarea celui de-al cincilea şi cel mai puternic test nuclear de până în prezent al regimului nord-coreean, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, autorităţiile sud-coreene au precizat că vor continua să colecteze mostre de aer în încercarea de a determina consecinţele testului nuclear desfăşurat vineri dimineaţă de către statul vecin.

Anunţul vine după ce autorităţile chineze au concluzionat că nu există urme de contaminare nucleară în apropiere de frontiera dintre Coreea de Nord, China şi Rusia. 

Regimul nord-coreean a anunţat vineri desfăşurarea cu succes a ”detonării unor focoase nucleare” pentru a contracara ostilitatea Statelor Unite. În schimb, Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a denunţat testul nuclear şi a susţinut că va începe elaborarea unei rezoluţii, iar reprezentanţii Statelor Unite, Franţei şi Marii Britanii au cerut impunerea unor sancţiuni internaţionale adiţioanale.

Anterior, Seulul a relatat că regimul nord-coreean a finalizat pregătirile privind efectuarea unui nou test nuclear, care ar putea să aibă loc într-un tunel nefolosit anterior din zona militară de testare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.