Sesiunea anuală de întrebări şi răspunsuri a preşedintelui rus Vladimir Putin, "Linia directă cu Vladimir Putin", este planificată să aibă loc în acest an, pregătirile preliminare fiind deja în curs de desfăşurare, a declarat pentru agenţia rusă TASS purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Într-adevăr, Linia directă este menţionată în planurile noastre, dar data nu a fost încă stabilită", a spus el.  

"Datele sunt încă necunoscute, dar pregătirile preliminare sunt în curs de desfăşurare", a adăugat PEskov.  

Purtătorul de cuvânt a precizat că nu va exista nicio legătură între datele "Liniei directe" şi discursul anual al preşedintelui privind starea naţiunii în faţa Parlamentului rus.   

Întrebat dacă discursul privind starea naţiunii ar putea fi rostit în a doua jumătate a anului 2022, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a răspuns "Nu au fost stabilite [încă] date". 

Prima "Linie directă cu Vladimir Putin" a avut loc la sfârşitul anului 2001. De atunci, acest eveniment a avut loc anual, cu excepţia anilor 2004 şi 2012. 

 Peste 400.000 de întrebări au fost trimise pentru prima sesiune de întrebări şi răspunsuri. În anii următori, numărul de solicitări a variat între unu şi 1,5 milioane, ajungând la 2,3 milioane în 2006. 

De atunci, cifrele au fost în continuă creştere, ajungând la un record de 3,25 milioane de solicitări în 2015. În ultimii ani, numărul se menţine la aproximativ 2-3 milioane. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.