Serviciile Speciale ruse anchetează dacă servicii de informaţii din Occident au fost implicate în rebeliunea grupării paramilitare ruse Wagner de sâmbătă, anunţă luni ministrul rus de Externe Serghei Lavrov într-un interviu acordat postului de propagandă RT, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Moscova acuză frecvent un amestec din străinătate în afacerile sale interne.

Lavrov nu prezintă nicio dovadă ărin care să susţină aceste acuzaţii.

El nu oferă alte informaţii despre această achetă.

Şeful diplomaţiei ruse notează însă că ambasadorul Statelor Unite în Rusia a anunţat că Washingtonul ”nu are nimic a face” cu insurecţia lui Prigojin.

”Şi s-a subliniat în mod special: Statele Unite pornesc de la faptul că tot ceea ce se întâmplă este o afacere internă a Federaţiei ruse”, declară el.

CNN estimează că această înregistrare video a fost filmată duminică şi că a fost difuzată luni pe acest post controlat de către stat.

Fondatorul Wagner Evgheni Prigojin a lansat o insurecţie armată vineri seara, pe care a oprit-o sâmbătă seara, în urma unui acord prin care se exilează în Belarus, potrivit Kremlinului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.