Serviciile secrete sud-coreene au dezvăluit luni că jihadiştii Statului Islamic (ISIS) au colectat informaţii cu privire la 77 de baze militare şi facilităţi aeriene ale SUA şi NATO din întreaga lume, iar ameninţarea reprezentată de jihadişti asupra unor asemenea ţinte este cât se poate de reală, scrie CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Serviciul Naţional de Securitate (NIS) a anunţat că gruparea jihadistă a publicat informaţii despre indivizi din 21 de state ale lumii, inclusiv datele personale ale unui angajat sud-coreean de la o companie militară.

Între timp, cetăţeanul sud-coreean a fost pus sub protecţie.

Potrivit comunicatului NIS, Unitatea Cibernetică a Califatului a obţinut date cu privire la bazele militare aeriene ale Statelor Unite de pe teritoriul sud-coreean, inclusiv despre baza aeriană Osan. Adresele exacte ale bazelor militare şi imagini din satelit au fost trimise simpatizanţilor prin Telegram, o aplicaţie care poate cripta mesajele.

Între timp, forţele americane staţionate în Coreea de Sud au susţinut că au luat toate măsurile necesare pentru a asigura siguranţa şi securitatea instalaţiilor militare.

De asemenea, NIS a avertizat că ameninţarea jihadistă împotriva cetăţenilor sud-coreeni devine o realitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.