Serviciile penitenciare ruse FSIN au anunţat joi că intenţionează să-l aresteze pe opozantul Aleksei Navalnîi în cazul în care acesta se întoarce în Rusia - lucru pe care acesta a anunţat că intenţionează să-l facă duminică - şi pe care-l acuză de încălcarea condiţiilor unei pedepse la închisoare cu suspendare, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Serviciul federal al închisorilor ruse este obligat să ia toate măsurile necesare în vederea arestării contravenientului Aleksei Navalnîi, în aşteptarea unei hotărâri a tribunalului de înlocuire a pedepsei cu suspendarea cu o pedeapsă (la închisoare) cu executarea”, a anunţat într-un comunicat FSIN.

Navalnîi urmează să compară în justiţie la întoarcerea sa în Rusia, potrivit RIA Novosti.

Principalul opozant al lui Vladimir Putin a anunţat miercuri că se întoarce duminică în Rusia, după cinci luni de convalescenţă în Germania, în urma unei presupuse otrăviri cu noviciok.

Navalnîi este acuzat de faptul că a încălcat o eliberare condiţionată, după ce a fost condamnat în 2014, şi riscă trei ani şi jumătate de închisoare, a anunţat joi unul dintre avocaţii săi, scrie Reuters.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.