Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, îşi propune să discute inclusiv despre criza ucraineană şi despre viitoarele relaţii ruso-americane în cadrul primei întâlniri cu secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson. Cei doi diplomaţi vor purta primele discuţii în marja summitului G20 de la Bonn, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, este pentru prima dată când Lavrov se întâlneşte cu omologul său american după învestirea la Casa Albă a preşedintelui Donald Trump. Acesta a promis în nenumărate rânduri apropierea relaţiilor dintre Moscova şi Washington, ira secretarul de stat este cunoscut pentru legăturile sale puternice în Rusia, dezvoltate în perioada când era director al companiei energetice Exxon.

Reuniunea miniştrilor de Externe din grupul G20 are loc în perioada 16-17 februarie, la Bonn.

Tillerson (64 de ani) şi-a petrecut întreaga carieră la Exxon Mobil Corp, al cărei preşedinte şi CEO a devenit în 2006. Un inginer civil, acest texan a intrat în cea mai mare companie în domeniul energetic în 1975 şi a condus unele dintre operaţiunile acesteia în Statele Unite, Yemen, Thailanda şi Rusia. 

De asemenea, acesta l-a întâlnit personal pe preşedintele Vladimir Putin, care l-a decorat cu ”Ordinul Prieteniei” în 2013, cea mai înaltă decoraţie acordată cetăţenilor străini de către Kremlin.

Actualul secretar de stat a fost criticat inclusiv în timpul audierilor pentru poziţia sa mult prea blândă vizavi de Rusia, deşi a criticat anexarea peninsulei Crimeea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.