Ministrul de Externe, Serghei Lavrov, a dezminţit sâmbătă că a discutat despre demiterea directorul Biroului Federal de Investigaţii (FBI), James Comey, în timpul întâlnirii cu preşedintele Donald Trump în Biroul Oval, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu ne-am atins de acest subiect”, a declarat şeful diplomaţiei într-o conferinţă de presă din Cipru.

Lavorv s-a întâlnit pe 10 mai la Casa Albă cu preşedintele Donald Trump, la doar câteva ore după demiterea neaşteptată a lui James Comey de la conducerea FBI.

Întâlnirea a stârnit controverse, în special din cauza participării ambasadorului rus de la Washington, Serghei Kisliak, care este suspectat că acţionează ca spion al Moscovei.

Reprezentanţii Casei Albe s-au declarat furioşi după ce presa rusă a publicat fotografii cu Donald Trump, Serghei Lavrov şi Serghei Kisliak zâmbind în Biroul Oval.

Jurnaliştii NY Times au relatat vineri noaptea că preşedintele rus le-a spus diplomaţilor ruşi că estituirea directorului FBI l-a eliberat de o ”mare presiune”, catalogându-l drept ”nebun” pe James Comey.

”Tocmai l-am destituit pe directorul FBI. Era nebun, un nebun. M-am confruntat cu o mare presiune din cauza Rusiei. A fost înlăturată. Eu nu sunt anchetat”, le-a dat asigurări Donald Trump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.