Tânărul care a deschis focul şi a ucis opt persoane, joi seară, într-o zonă rurală din apropierea oraşului Mladenovac din Serbia, a fost arestat după ce a fost căutat toată noaptea, informează cotidianul "Blic".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Uroş B.,  în vârstă de 21 de ani, care a fost căutat de sute de poliţişti toată noaptea, cu câini, elicoptere şi camere cu termoviziune, a fost găsit vineri dimineaţa în apropiere de Kragujevac, la circa 60 de kilometri depărtare de locul faptei. El s-ar fi ascuns împreună cu unchiul său.

Autorităţile au dat publicităţii o fotografie a suspectului într-o maşină de poliţie, în care apare îmbrăcat într-un tricou albastru cu o hartă a vestului Europei.

Foto: Blic
Foto: Blic

Joi, după o ceartă în curtea şcolii din satul Dubona, Uroş B. s-a dus acasă, a luat o armă automată, apoi a deschis focul dintr-o maşină asupra celor care stăteau pe bănci. Şi-a continuat masacrul în alte două sate învecinate, trăgând la întâmplare. La un moment dat, a coborât din maşină şi a tras o rafală în direcţia unui grup de persoane care stăteau la picnic în jurul unui foc de tabără. Şi-a continuat campania sângeroasă şi a ajuns la câţiva kilometri distanţă, a coborât din nou din maşină şi a împuşcat patru persoane care reparau o poartă într-o curte.

Bilanţul masacrului se ridică la opt morţi şi 13 răniţi.

Atacul armat intervine la nici 48 de ore de la o altă tragedie, petrecută într-o şcoală din Belgrad, unde un elev de 13 ani a deschis focul, a omorât opt copii şi un paznic şi a rănit alte şapte persoane - şase elevi şi o profesoară. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.