Preşedintele Comisiei pentru Servicii Armate din Senat, John McCain, a catalogat duminică după-amiaza drept ”confuz” şi ”neclar” ordinul executiv semnat de preşedintele Donald Trump prin care cetăţenii din şapte ţări musulmane nu mai pot intra, pentru o perioadă de cel puţin 90 de zile, în Statele Unite. Prin acelaşi ordin executiv sunt suspendate temporar şi programele de relocare a refugiaţilor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este un proces extrem de confuz”, a declarat senatorul republican într-un interviu pentru CBS.

John McCain a explicat că ordinul executiv semnat de preşedintele american ar putea în unele cazuri să ofere material de propagandă pentru Statul Islamic.

De asemenea, senatorul republican a întrebat de ce printre cele şapte ţări predominant musulmane incluse de ordin se numără şi Irakul, unde autorităţile naţionale luptă alături de armata americană în combaterea Statului Islamic.

McCain s-a declarat îngrijorat şi de includerea strategului-şef de la Casa Albă, Stephen Bannon, în şedinţele Consiliului de Securitate Naţională a Statelor Unite.

”Este o abatere radicală faţă de orice consiliu de securitate din istorie”, a menţionat reprezentantul de seamă al Partidului Republican.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.