Senatorul democrat Patrick Leahy, însărcinat să prezideze procesul în vederea destituirii lui Donald Trump în Senatul american, a fost plasat în observaţie la spital, ”din prudenţă”, după ce a anunţat că nu se simte bine, potrivit purtătorului său de cuvânt, relatează AFP.
”După ce a primit rezultatele testelor şi după ce a fost examinat, senatorul Leahy s-a întors acasă. Abia aşteaptă să îşi reia activitatea”, a anunţat marţi, într-un comunicat, purtătorul său de cuvânt.
Patrick Leahy, în vârstă de 80 de ani, tocmai prezidase, la Washington, cu o voce obosită, depunerea jurământului de către senatorii care vor face oficiul de juraţi în timpul procesului lui Trump, care urmează să înceapă la 9 februarie.
11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
Fostul preşedinte Donald Trump este acuzat de ”incitare la insurecţie” în urma luării cu asalt sângeroase a Capitoliului, la 6 ianuarie.
”Senatorul Leahy se afla în biroul său la Capitoliu şi nu se simţea bine”, a precizat marţi seara (ora locală) purtătorul acestuia de cuvânt, David Carle.
”El a fost examinat de către medicul Capitoliului. Din prudenţă, medicul a recomandat ca senatorul să fie condus la un spital local, sub observaţie”, anunţa el.
Democraţii dispun, de la 20 ianuarie, de o infimă majoritate în Senat - de 50 de mandate, inclusiv al lui Patrick Leahy -, iar republicanii deţin de asemenea 50 de mandate. În cazul unei egalităţi la vot, vicepreşedinta Kamala Harris poate vota şi departaja.
Patrick Leahy a fost numit săptămâna trecută ”preşedintele pro tempore” al Senatului, un titlu care îi revine în mod tradiţional celui mai vechi membru al majorităţii.
În această calitate, el urmează să prezideze procesul lui Donald Trump, primul preşedinte din istoria Statelor Unite judecat după plecarea de la Casa Albă.
Democraţii au nevoie de 17 voturi republicane în vederea condamnării lui Trump - un număr dificil, dacă nu imposibil de atins.
În pofida faptului că violenţele soldate cu cinci morţi, la 6 ianuarie, la Capitoliu, provoacă îngrijorări puternice, inclusiv în rândul republicanilor, puţini republicani susţin în mod public procesul împotriva lui Trump.
În total 45 dintre cei 50 de senatori republicani şi-au exprimat marţisusţinerea faţă de o iniţiativă în vederea blocării procedurii, argumentând că este anticonstituţional ca Senatul să judece un fost preşedinte.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.