Senatorii americani l-au confirmat joi după-amiază în funcţia de secretar al Locuinţelor şi Dezvoltării Urbane pe neurochirurgul Ben Carson, care nu a deţinut anterior nicio funcţie publică şi nu are nicio experienţă guvernamentală, fiind cunoscut mai degrabă pentru poziţia sa extrem de conservatorare vizavi de asistenţa socială şi pentru o campanie eşuată în alegerile prezidenţiale din 2016, relatează Washington Post.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Carson a fost confirmat la conducerea departamentului pentru Locuinţe şi Dezvoltare Urbană în urma unui vot care a urmat liniile celor două partide, atrăgând atenţia asupra partizanatului politic şi a conflictelor ideologice de la Washington.

Neurochirurgul a candidat pentru a obţine nominalizarea republicanilor în alegerile prezidenţiale din 2016, însă s-a retras pentru a-l susţine pe Donald Trump.

De asemenea, acesta a sugerat că va începe un aşa-numit ”tur al ascultării” pentru a învăţa de l-a angajaţii şi funcţionarii departamentului pentru Locuinţe şi Dezvoltare Urbană.

Anterior, Ben Carson şi-a exprimat nemulţumirea vizavi de întârzierea procedurii de confirmare în Senat, preluându-şi funcţia la mai bine de o lună de la învestirea preşedintelui Donald Trump la Casa Albă.

Oponenţii stângişti şi-au exprimat îndoiala că neurochirurgul are experienţa necesară pentru a conduce unul dintre cele mai complexe departamente ale Guvernului Statelor Unite.

Ben Carson va coordona politica locuinţelor şi va monitoriza o serie de programe extrem de importante, destinate să-i sprijine financiar pe americanii cu venituri mici şi pe indivizii care aparţin unor minorităţi vulnerabile, într-o încercare de a extinde clasa de mijloc din SUA.

Bugetul anual ajunge la 49 de miliarde de dolari pentru departamentul Locuinţelor şi Dezvoltării Urbane. Aceste fonduri sunt utilizate pentru mai multe programe guvernamentale de asistenţă, inclusiv ajutoare pentru plata chiriei, precum şi pentru reducerea numărului de oameni fără adăpost. De asemenea, neurochirugul va gestiona investiţiile pentru combaterea sărăciei urbane din marile metropole ale Statelor Unite.

Departamentul pentru Locuinţe şi Dezvoltare Urbană susţine până la 5 milioane de gospodării prin programul de plată a chiriilor. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.