Senatorii brazilieni au aprobat miercuri învestirea conservatorului Michel Temer în funcţia de preşedinte, după demiterea cu 60 de voturi ”pentru” a fostei preşedinte Dilma Rousseff pentru încălcarea legislaţiei bugetului. Acesta urmează să fie învestit în funcţia de preşedinte la ora locală 16.00 (22.00 ora României), informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conservatorul Temer va continua mandatul prezidenţial până la următoarele alegeri, programate pentru 2018 şi în care el nu va candida. De asemenea, acesta a fost condamnat vehement pentru numirea unui executiv dominat de bărbaţi albi într-o ţară multietnică, după ce a preluat puterea interimară în luna mai.

Imediat după finalizarea ceremoniei de învestire, Michel Temer va zbura spre China pentru a participa la summitul G20 din Hangzhou, unde speră că reinstaureze credibilitarea liderilor lumii în administraţia braziliană, zguduită de acuzaţii de trădare, după ce trei miniştrii au demisionat în urma izbucnirii unui scandal de corupţie.

Michel Temer a promis să implementeze măsuri dure de austeritate care să ridice economia braziliană dintr-una din cele mai grave crize economice.

Procesul de destituire a preşedintei Dilma Rousseff a polarizat societatea braziliană în ultimele nouă luni şi a generat proteste masive de stradă. Însă, Temer nu se bucură de mai multă susţinere în societatea braziliană, fiind chiar huiduit în timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.