Şeful poliţiei londoneze şi-a cerut scuze miercuri, după ce un alt agent a mărturisit că a comis infracţiuni sexuale, un caz care vine la 10 zile după ce un alt poliţist, dintr-o unitate de elită, a recunoscut că este un violator în serie şi un prădător sexual, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miercuri, jandarmul Hussain Chehab, în vârstă de 22 de ani, care a fost agent de legătură cu şcolile, a recunoscut în instanţă că a făcut sex cu o fată de 14 ani înainte de a se alătura forţelor de ordine. De asemenea, el a recunoscut că a făcut fotografii indecente cu copii şi a avut o conversaţie sexuală cu un copil, unele dintre aceste fapte având loc după ce a fost recrutat în 2019.

Şeful poliţiei londoneze, Mark Rowley, a calificat cazul drept "îngrozitor".

Rowley a recunoscut că există "mai mult decât câteva mere stricate" în cadrul forţelor de ordine pe care le conduce. "În aproape fiecare săptămână sunt doi sau trei ofiţeri care ajung în instanţă", pentru cazuri de abateri, violenţă şi abuzuri împotriva femeilor sau fetelor, a arătat el.

Poliţia metropolitană îşi vede reputaţia pătată de descoperirea a numeroase cazuri de infracţiuni comise de poliţişti în activitate, printre care şi cel al unuia dintre ofiţerii săi, Wayne Couzens, condamnat la închisoare pe viaţă pentru răpirea, violul şi uciderea unei tinere în 2021.

La începutul lunii ianuarie, un alt ofiţer, David Carrick, a recunoscut că a comis 24 de violuri şi alte infracţiuni sexuale, ceea ce a ridicat semne de întrebare cu privire la procedurile de recrutare în curs ale instituţiei.

CITEȘTE ȘI Un agent din unitatea de elită a poliţiei londoneze a recunoscut că este un violator în serie şi un prădător sexual. Are la activ zeci de atacuri, comise timp de aproape 20 de ani

În urma dezvăluirii cazului Carrick, poliţia din Londra a anunţat că 1.633 de cazuri de presupuse agresiuni sexuale sau violenţe domestice, în care au fost implicaţi 1.071 de ofiţeri şi agenţi din ultimii zece ani, vor fi revizuite pentru a se asigura că au fost luate decizii adecvate.

Mark Rowley şi-a cerut scuze pentru cazul Hussain Chehab, dar a avertizat că este posibil să apară şi alte cazuri, deoarece Scotland Yard a instituit noi măsuri interne pentru a se proteja împotriva unor astfel de cazuri. Săptămâna trecută, protestatarii au aruncat 1071 de mere stricate în faţa sediului poliţiei, o referire la numărul de ofiţeri menţionaţi în cazurile de agresiune.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.