Persoanele vindecate de COVID-19 sunt ”foarte probabil” imune la noul coronavirus, potrivit directorului general al grupului farmaceutic elveţian Roche, Severin Schwan, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Schwan a declarat luni, la emisiunea “Squawk Box Europe” de la CNBC, că în opinia sa cei care au avut deja coronavirusul sunt acum imuni la boală, dar a subliniat că este nevoie de mai multe cercetări.

”Ştim de la alte coronavirusuri că este foarte probabil ca odată ce ai trecut prin infecţie ai dobândit imunitate. Dar acest lucru trebuie dovedit în timp. Avem nevoie de studii pentru a vedea cu adevărat dacă oamenii care s-au infectat  se pot reinfecta. Dar există o probabilitate mare să nu se întâmple acest lucru”, a spus Schwan.

Comentariul lui Schwan referitor la imunitatea faţă de COVID-19 a avut loc după ce  cercetători sud-coreeni au ajuns la concluzia că este imposibil ca virusul să reinfecteze oamenii.

A existat îngrijorarea că persoane din Japonia, China şi Coreea de Sud s-ar fi putut îmbolnăvi pentru a doua oară de coronavirus, dar cercetători ai Centrului pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor din Coreea de Sud au declarat săptămâna trecută că acest fenomen a fost rezultatul unor teste eronate.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat la sfârşitul lunii aprilie că nu există dovezi suficiente pentru a justifica emiterea unor aşa-numite ”paşapoarte de imunitate”, care ar permite persoanelor care au avut deja virusul să revină la o viaţă normală.

Duminică, Roche a anunţat că testul său pentru anticorpi a primit aprobare de urgenţă din partea Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite şi că va fi disponibil în Statele Unite şi pieţe care acceptă marca de standard european CE.

Compania a anunţat că testul său pentru anticorpi are o acurateţe de 99,8% în detectarea anticorpilor pentru noul coronavirus, ceea ce înseamnă că poate depista dacă o persoană a fost expusă la COVID-19.

Schwan a spus luni la CNBC că Roche va furniza în acestă lună milioane de teste pentru anticorpi, grupul urmând să crească producţia în acest an.

El  adăugat că testele vor juca un rol important în a ajuta ţările să stabilească strategii pentru redeschiderea economiilor.

Noul test al Roche poate fi folosit utilizând instrumentele actuale de laborator, compania având peste 40000 de platforme la nivel mondial care pot fi folosite pentru efectuatea testelor pentru anticorpi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.