Şeful poliţiei naţionale din Japonia, Itaru Nakamura, a anunţat joi, că şi-a înaintat demisia după ce a recunoscut că au existat erori în ceea ce priveşte protejarea fostului premier Shinzo Abe, asasinat pe 8 iulie în timpul unui miting electoral, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am decis să ne reorganizăm echipa şi să repornim pe noi baze cu privire la misiunile noastre de securitate şi de aceea mi-am înaintat demisia”, a declarat Itaru Nakamura într-o conferinţă de presă. în care a detaliat constatările anchetei privind lacunele în ceea ce priveşte protecţia oferită fostului premier japonez.

”După o analiză amănunţită a incidentului, am decis să începem de la zero şi să ne revizuim sistemul de securitate”, a adăugat Itaru Nakamura.

Shinzo Abe a murit din cauza rănilor suferite după ce a fost vizat de focuri de armă pe 8 iulie, în timpul unui miting electoral în departamentul din Nara (vestul Japoniei). Suspectul, arestat la faţa locului, l-a acuzat pe fostul lider de presupuse legături cu Biserica Unirii, un grup religios supranumit şi ”secta Lunii”.

Shinzo Abe, care deţinea recordul de cel mai longeviv prim-ministru al ţării, a fost cel mai cunoscut politician al Japoniei, dar măsurile de securitate folosite la mitingul său politic nu au fost îndeajuns de riguroase. Poliţia locală a recunoscut eşecuri ”incontestabile” în privinţa securităţii fostului lider.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.