Şeful Poliţiei Metropolitane, Cressida Dick, a declarat marţi că o armă nu i-ar fi salvat viaţa neapărat ofiţerului Keith Palmer, care a fost înjunghiat mortal de atacatorul Khalid Massod în curtea Parlamentului. Aceasta a explicat că este puţin probabil că poliţistul neînarmat s-ar fi apărat dacă avea o armă în timpul atentatului de la Westminster, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atentatul de la Westminster a declanşat o adevărată dezbatere publică cu privire la măsurile de securitate de la legislativ, după ce un terorist a intrat în mulţimea de pe podul Westminster, înainte de a pătrunde în curtea Parlamentului şi a-l înjunghia mortal pe ofiţerul Keith Palmer.

”Este foarte greu să spunem că Keith ar fi fost în viaţă dacă avea o armă”, a declarat Dick.

Şeful poliţiei londoneze a explicat că existau mulţi membri ai publicului în spatele atacatorului şi ar fi fost extrem de dificil pentru poliţist să-l împuşte pe Khalid Massod fără să rănească alţi civili de la palatul Westminster.

Unii politicieni au criticat dur măsurile de securitate şi au sugerat că poliţistul ucis trebuia să fie înarmat, mai ales pentru că apăra Parlamentul Marii Britanii.

Cinci persoane şi-au pierdut viaţa, inclusiv o româncă, în urma atentatului terorist de la Westminster.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.