Secretarul Apărării, James Mattis, a declarat marţi după-amiază că nu va accepta antrenarea Statelor Unite în războiul civil sirian, deşi avioanele americane au doborât în ultima perioadă mai multe bombardiere ale regimului al-Assad, transmite France Presse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, acesta a precizat că coaliţia internaţională condusă de Statele Unite este determinată să se concentreze pe lupta împotriva jihadiştilor Statului Islamic.

”Nu vom trage decât dacă sunt inamici, nu vom trage decât în ISIS. refuzăm să fim antrenaţi în războiul civil din Siria”, a declarat Mattis.

Şeful Pentagonului a explicat că războiul civil trebuie să se încheie prin diplomaţie, nu prin implicarea coaliţiei SUA.

Aceste declaraţii vin la scurt timp după ce purtătorul de cuvânt de la Casa Albă a avertizat că armata siriană va plăti un ”preţ greu” pentru că regimul al-Assad pregătesşte un nou atac chimic împotriva civililor din Siria.

Luptătorii coaliţiei internaţionale au acuzat, în ultimele săptămâni, că forţele pro-guvernamentale au început să-i vizeze, după doborârea a două drone iraniene şi a unui avion de atac al regimului al-Assad.

”Dacă cineva vine după noi, dacă ne bombardează sau dacă trag în noi, atunci vom face orice pentru a-i opri pe baza principiului autoapărării legitime”, a completat Mattis.

Coaliţia este implicată de la finele anului 2015 în Siria, unde depune efoturi pentru combaterea jihadiştilor Statului Islamic.

Însă, forţele guvernamentale au început în ultima perioadă să se apropie periculos de zonele unde acţionează coaliţia internaţională a Statelor Unite.

Şeful Pentagonului a subliniat importanţa menţinerii unui canal de comunicaţii cu Rusia, care luptă alături de forţele regimului al-Assad.

James Mattis a vorbit şi despre înarmarea luptătorilor kurzi, o strategie extrem de controversată şi care a stârnit furia Turciei.

Acesta a explicat că armata americană va recupera mai multe echipamente logistice după distrugerea Statului Islamic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.