Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a cerut Israelului, care şi-a reluat bombardamentele asupra Fâşiei Gaza, să protejeze civilii palestinieni, subliniind că aceasta este o condiţie prealabilă pentru victoria pe teren împotriva Hamas, relatează lefigaro.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El s-a exprimat la o zi după reluarea luptelor dintre Israel şi Hamas, în contextul în care armata israeliană şi-a reluat bombardamentele asupra Fâşiei Gaza, după un armistiţiu de şapte zile.

Fostul general, care a luptat în Irak şi Afganistan şi a condus lupta împotriva grupării Statul Islamic, a explicat că "lecţia care trebuie învăţată nu este că ai garanţia că vei câştiga un război urban dacă protejezi civilii. Lecţia este că poţi câştiga un război urban doar dacă protejezi civilii".

"În acest tip de luptă, centrul de greutate este reprezentat de populaţia civilă. Iar dacă îi împingi în braţele inamicului, înlocuieşti o victorie tactică cu o înfrângere strategică", a adăugat el.

El a spus că, "la fel ca Hamas, Statul Islamic este profund înrădăcinat în zonele urbane".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.