Preşedinta comisiei electorale din Rusia a fost agresată, noaptea trecută, de un bărbat care a pătruns prin efracţie în locuinţa sa şi a încercat să îi aplice electroşocuri, a anunţat poliţia rusă, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ella Pamfilova, în vârstă de 65 de ani, a fost atacată la ora locală 01.30, într-o localitate din apropiere de Moscova.

Atacul a survenit înaintea alegerilor locale contestate de duminică, care au provocat manifestaţii masive ale opoziţiei, nemulţumită de respingerea candidaţilor săi.

Poliţia a descris agresiunea drept “atac armat” şi a precizat că bărbatul a intrat în veranda locuinţei pe o fereastră şi a atins-o de mai multe ori pe proprietară cu un pistol cu electroşocuri, după care a fugit.

Reuters notează că bărbatul care a agresat-o pe Ella Pamfilova purta o mască şi a încercat să îi aplice electroşocuri femeii, însă dispozitivul se pare că nu a funcţionat.

Preşedinta comisiei electorale a participat, vineri, la o conferinţă de presă, şi nu prezenta semne ale agresiunii. Ea a spus că nu are probleme. “Voi supravieţui”, a menţionat Pamfilova.

Poliţia a deschis o anchetă, iar presa din Rusia a notat că este posibil ca atacul să aibă legătură cu alegerile de duminică. “Ce este? Un jaf sau executarea unui ordin pentru a fi afectate alegerile?”, se întreabă televiziunea Rossiya 24.

Principalul opozant al Kremlinului, Alexei Navalnîi, a denunţat însă o “falsă” agresiune, în contextul în care Pamfilova şi colegii săi au refuzat câteva candidaturi ale opoziţiei pentru alegerile locale din Moscova, ceea ce a atras proteste masive.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.