Secretarul general al Naţiunilor Unite Ban Ki-moon a făcut miercuri un apel către statele lumii pentru a arăta solidaritate faţă de refugiaţii sirieni, care au fugit din calea războiului, şi să accepte relocarea a cel puţin jumătate de milion de migranţi până în 2018, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Se cere o majorare exponenţială a solidarităţii globale”, a precizat Ban la o conferinţă a Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi.

Ban Ki-moon a salutat reuşitele obţinute de Naţiunile Unite în conflictul sirian, care a ucis până acum 250.000 de oameni şi a dislocat până la 5 milioane de refugiaţi. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Am obţinut un acord de încetare a focului care stă în picioare de mai bine de o lună, însă taberele beligerante trebuie să consolideze acest acord şi să-l transforme într-un armistiţiu total şi apoi într-o soluţie politică construită prin dialog”, a susţinut secretarul general.

ONU a anunţat, săptămâna trecută, că discuţiile de la Geneva pe tema păcii siriene vor fi reluate la 9 aprilie, după ce ultima întâlnire dintre reprezentanţii opoziţiei şi guvernul lui Bashar al-Assad a fost una productivă.

Confruntările dintre cele două tabere s-au redus după ultimele negocieri organizate pentru a proteja fragilul armistiţiu sirian, iar convoaiele ONU au reuşit să intre în zonele asediate pentru a veni în ajutorul sirienilor care suferă de malnutriţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.