Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat joi că el consideră că legătura dintre Europa şi SUA va supravieţui diferenţelor de opinie în privinţa pieţei de schimb, climei sau a acordului nuclear cu Iranul, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un discurs ţinut la Londra, Stoltenberg a declarat: „Legătura noastră este puternică dar unii pun la îndoială puterea ei. Da, vedem diferenţe de opinie între SUA şi alţi aliaţi privind piaţa de schimb, clima sau acordul nuclear cu Iranul”.

„Nu este bătut în cuie că legătura transatlantică va supravieţui pentru totdeauna dar cred că o vom păstra”, a adăugat el.

Washingtonul a început să impună taxe pentru importurile de aluminiu şi oţel din Uniunea Europeană, Canada şi Mexic de la 1 iunie.

În plus, Donald Trump a retras SUA din acordul de la Paris privind schimbările climatice dar şi din acordul nuclear cu Iranul, ambele decizii fiind criticate dur de liderii europeni.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.