Secretarul de Stat american Mike Pompeo a declarat, miercuri, într-un interviu televizat, că Statele Unite sunt pregătite să intervină militar pentru a opri tensiunile din Venezuela, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„O acţiune militară este posibilă. Dacă de acest lucru este nevoie, Statele Unite asta vor face”, a declarat Pompeo pentru Fox Business Network, însă a adăugat că Washingtonul ar prefera o tranziţie paşnică a puterii în Venezuela.

Juan Guaidó, autoproclamat preşedinte al Venezuelei, recunoscut de peste 50 de state, i-a chemat pe susţinătorii lui la „cel mai mare protest”, miercuri, în încercarea de a-l înlătura pe Nicolás Maduro.

La rândul său, Nicolas Maduro a declarat că protestele coordonate de liderul opoziţiei Juan Guaido şi colegul său de partid Leopoldo Lopez, despre care a afirmat că reprezintă o tentativă de lovitură de stat, au fost învinse şi a negat zvonurile că ar fi plănuit să fugă în Cuba.

Venezuelenii sunt aşteptaţi să iasă în stradă miercuri pentru ce Guaidó promite să fie „cel mai mare marş din istoria ţării”, la o zi după ce el a cerut armatei să îl abandoneze pe Maduro, care conduce ţara din 2013, scrie presa spaniolă.

Nivelul de trai al venezuelenilor a scăzut mai mult în primele luni ale acestui an, cu hiperinflaţie, pene de curent şi de apă, lipsă de medicamente şi mâncare. Milioane de persoane au părăsit ţara în ultimii doi ani.
Socialistul Maduro îl numeşte pe Guaidó marionetă a SUA, care încearcă să orchestreze o lovitură de stat.

Preşedintele şi-a chemat, de asemenea, susţinătorii să iasă în stradă miercuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.