Secretarul de stat al Statelor Unite, Antony Blinken, va vizita China la începutul anului viitor, un semn de destindere a relaţiilor dintre cele două superputeri rivale care vine după o întâlnire de peste trei ore, luni, între preşedintele american Joe Biden şi omologul său chinez Xi Jinping, a anunţat Casa Albă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful diplomaţiei americane Antony Blinken va efectua această deplasare pentru a ”continua discuţiile” dintre cele două ţări în cadrul unei vizite planificate ”pentru începutul anului viitor”, care ar urma să fie prima la acest nivel din 2018, notează Casa Albă într-un comunicat.

Preşedinţii american Joe Biden şi chinez Xi Jinping au dat mâna, luni, la prima lor întâlnire faţă în faţă de când liderul americanul s-a instalat la Casa Albă, în urmă cu aproape doi ani. Întâlnirea a avut loc în marja summitului G20, care se desfăşoară în Insula Bali, în Indonezia, într-o încercare de a relua dialogul în pofida multor tensiuni, mai ales cu privire la statutul Taiwanului.

Joe Biden a avut o discuţie de mai bine de trei ore cu liderul chinez Xi Jinping.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.