Secretarul de Stat al SUA, Rex Tillerson, i-a criticat dur într-un interviu televizat pe ruşi, susţinând că aceştia au eşuat ceea ce priveşte prevenirea unui atac chimic lansat de forţele guvernamentale siriene asupra civililor din provincia Idlib. Rusia a acceptat sarcina de a se asigura că arsenalul de arme chimice a regimului sirian este distrus, iar eşecul ruşilor a permis atacul chimic din Khan Sheikhoun, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Declaraţiile şefului diplomaţiei americane au loc în timp ce omologii săi se pregătesc să participe la întâlnirea miniştrilor de Externe din G7.

Aici, diplomaţii vor discuta o serie de metode prin care pot creşte presiunea asupra Rusiei, pentru a se distanţa de regimul preşedintelui Bashar al-Assad.

Marţi, Tillerson va pleca spre Moscova, unde urmează să participe la discuţii cu Sergheu Lavrov.

Rusia rămâne principalul aliat internaţional al forţelor guvernamentale din Siria.

De asemenea, ruşii au permis semnarea unui acord în urmă cu patru ani care prevedea distrugerea arsenalului de arme chimice din Siria.

Un număr de 89 de persoane şi-au pierdut viaţa săptămâna trecută după ce armata siriană a lansat gaz sarin asupra localităţii Khan Sheikhoun, situată în teritoriile rebele din provincia Idlib.

Ca răspuns, americanii au lansat 59 de rachete de croazieră spre o bază militară din Homs.

Siria a dezminţit utilizarea de arme chimice, iar ruşii au explicat că americanii nu aveau nicio dovadă atunci când au acuzat regimul sirian de ascundere a unor arme chimice.

Pentru Washington, prioritatea numărul unu în războiul sirian rămâne eliminarea jihadiştilor Statului Islamic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.