Secretarul american al Apărării Lloyd Austin a afirmat, într-un interviu care va fi difuzat duminică de ABC, că preşedintele rus Vladimir Putin a "adunat elementele necesare unei invazii reuşite". "Nu cred că joacă la cacealma", a spus şeful Pentagonului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Există un număr de opţiuni la dispoziţia sa şi ar putea ataca în scurt timp", a spus Austin, aflat în Polonia, unde s-a întâlnit cu militari americani şi polonezi.

Vineri, un oficial de la Pentagon a declarat, sub acoperirea anonimatului, că peste 40% din forţele ruse masate la graniţele Ucrainei se află acum într-o poziţie de atac.

"40 până la 50% sunt în poziţie de atac. S-au desfăşurat în punctele de adunare tactică în ultimele 48 de ore”, a spus el reporterilor.

Punctele de adunare tactică sunt zone apropiate de linia frontului în care o unitate militară se strânge înainte de a lansa o ofensivă. Oficialul a spus că Moscova avea vineri 125 de batalioane de infanterie lângă graniţele cu Ucraina, faţă de 60 în perioadele normale şi 80 la începutul lunii februarie.


 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.