Compania energetică germană E.ON a informat Guvernul german cu privire la o scurgere produsă la centrala nucleară Isar 2, care nu a compromis securitatea instalaţiei, dar ar putea complica planul energetic pentru iarnă al Guvernului, a anunţat luni Ministerul german al Mediului, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Centrala nucleară Isar 2, situată în statul sudic Bavaria, urma să fie oprită la sfârşitul anului, în conformitate cu planul Germaniei de a elimina treptat energia nucleară.

Cu toate acestea, războiul din Ucraina şi scăderea ulterioară a importurilor de energie din Rusia au determinat o schimbare de politică, Berlinul intenţionând în prezent să menţină două dintre cele trei reactoare rămase ale Germaniei, inclusiv Isar 2, în repaus până anul viitor.

Ministerul german al Mediului a precizat că este nevoie de o perioadă de o săptămână în octombrie în care se vor face reparaţii la uzina Isar 2, care este condusă de filiala E.ON PreussenElektra, timp în care operaţiunile s-ar opri complet.

Un purtător de cuvânt al E.ON a spus că este încrezător că un cadru care să permită centralei Isar 2 să asigure securitatea alimentării cu energie a Germaniei după 31 decembrie ar putea fi convenit cu guvernul.

”Datorită timpului necesar, totuşi, acum este imperativ ca discuţiile politice în desfăşurare să conducă rapid la un rezultat clar şi ca toţi cei implicaţi să creeze securitatea planificării cât mai repede posibil”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Ministerul german al Mediului a menţionat că împreună cu Ministerul Economiei ”examinează noua situaţie şi implicaţiile acesteia pentru proiectarea şi implementarea planului de rezervă” a dezvoltării centralei nucleare Isar 2..

Purtătorul de cuvânt al E.ON a declarat că va informa piaţa cu privire la orice evoluţie, după cum prevede legea germană.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.