Ministrul Finanţelor de la Berlin, Wolfgang Schaeuble, a declarat joi după-amiază că blocul comunitar nu are de gând să pedepsească Marea Britanie pentru Brexit, dar ţara nu se poate bucura de aceleaşi drepturi şi în afara Uniunii Europene, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Acestea vor fi negocieri dure”, a avertizat ministrul german în timpul unei vizite în localitatea sud-africană Durbam.

De asemenea, acesta a precizat că blocul comunitar este interesat ca britanicii să rămână puternici, dar până la urmă trebuie să protejeze şi interesele Uniunii Europene.

Donald Tusk a avertizat în schimb că negocierile sunt deja extrem de dure şi vor deveni ”imposibile” dacă emoţiile nu sunt controlate în timpul Brexitului.

”Aceste negocieri sunt deja destul de dificile. Dacă începem să ne certăm înainte să înceapă, atunci vor deveni imposibile”, a precizat Tusk în urma unei întâlniri cu premierul Norvegiei, Erna Solberg.

Theresa May i-a acuzat miercuri pe politicienii şi oficialii europeni că se amestecă în alegerile anticipate din Marea Britanie, pe care ea speră să le câştige cu o majoritate uriaşă pentru a putea să conducă ţara spre Brexit.

”Comisia Europeană şi-a îndârjit poziţia de negociere. Politicienii şi oficialii europeni au lansat ameninţări la adresa Marii Britanii. Toate aceste acţiuni au fost programate în mod intenţionat pentru a afecta rezultatele alegerilor generale, care vor avea loc pe 8 iunie”, a declarat May după o întâlnire cu regina Elisabeta a II-a.

Mai mult, premierul britanic a acuzat că poziţia de negociere a Londrei a fost prezentată în mod eronat în presa din ţările Uniunii Europene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.