Ministrul de Finanţe, Wolfgang Schaeuble, a avertizat vineri dimineaţă că două riscuri uriaşe pentru economia globală sunt reprezentate în acest moment de ieşirea Marii Britanii din UE, precum şi de deciziile luate de administraţia Donald Trump, care tocmai a anunţat o taxă vamală de 20% pe toate bunurile importate din Mexic pentru a finanţa construirea unui zid la graniţa sudică a Statelor Unite, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, ministrul german a explicat că cererea internă rămâne momentan principala forţă din spatele creşterii economice înregistrată în ultimii ani în Germania.

”Actualul risc la adresa economiei globale rămâne cu siguranţă unul remarcabil”, a declarat ministrul german, care a atras atenţia asupra Brexitului şi deciziilor îngrijorătoare luate deja de către administraţia Trump.

În Germania, principalele surse de creştere economică au fost reprezentate de construcţii, consum şi cheltuieli guvernamentale, aceste domenii înlocuind exporturile şi eliminând riscul uriaş reprezentat de o posibilă taxă vamală pentru companiile germane care îşi desfac produsele pe piaţa Statelor Unite.

În perioada 2016-2017, guvernul a pus deoparte 28,7 miliarde de euro pentru a finanţa găzduirea şi integrarea a mai mult de un milion de solicitanţi de azil, care au intrat în ultimii doi ani în Germania.

De asemenea, 14,3 miliarde de euro au finanţat lupta împotriva cauzelor migraţiei, vorbim inclusiv de finanţarea dezvoltării unor proiecte pentru crearea de hotspot-uri în Afganistan şi pentru ajutorarea refugiaţilor blocaţi în Turcia, Liban şi Iordania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.