Noul Director de Comunicare de la Casa Albă, Anthony Scaramucci, a declarat duminică după-amiază că preşedintele nu a acceptat până acum concluzia agenţiilor de informaţii americane cu privire la implicarea agenţilor ruşi în alegerile prezidenţiale din Statele Unite, în încercarea de a înclina balanţa electorală spre Donald Trump, într-un interviu pentru CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Practic, el mi-a spus: «Hei. Ştii cum e asta, poate că ei au făcut-o, poate că nu ei au făcut-o»”, a declarat Scaramucci despre o conversaţie recentă pe care a avut-o cu miliardarul republican despre interferenţele Rusiei în cursa pentru Casa Albă.

Înainte de învestire, reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Informaţii au dat publicităţii un raport prin care CIA şi FBI concluzionau că guvernanţii ruşi au încercat să influenţeze alegerile prezidenţiale, pentru a-l ajuta pe Trump şi a-i diminua şansele lui Clinton.

Acum, Scaramucci a sugerat că preşedintele nu acceptă nici în acest moment concluzia comunităţii americane de informaţii şi pune sub semnul întrebării interesul mass-mediei pentru scandalul Rusia.

Preşedintele Trump este nemulţumit că scandalul interferenţelor ruse i-a murdărit victoria din cursa pentru Casa Albă.

”Poziţia presei tradiţionale vizavi de situaţie este că ei au influenţat alegerile. Dar în mintea lui... el se întreabă ce încercaţi să sugeraţi? Îi veţi deligitima victoria?”, a precizat Scaramucci.

De asemenea, noul director de comunicare şi-a exprimat dorinţa de a evalua dovezile strânse de comunitatea americană de informaţii, imediat ce obţine autorizaţie de securitate, şi a promis că-i va transmite poziţia sa vizavi de interferenţe lui Trump.

”O persoană care ar urma să fie super, super dură vizavi de Rusia este preşedintele Donald J. Trump”, a declarat Scaramucci.

În ultimele luni, preşedintele american a dat răspunsuri extrem de diverse cu privire la interferenţele Rusiei în alegerile prezidenţiale din Statele Unite.

Înainte de prima întâlnire cu preşedintele Vladimir Putin, liderul american a susţinut că ”a fost Rusia, dar eu cred că probabil au fost şi alţii”.

De asemenea, acesta a pus sub semnul întrebării concluzia comunităţii de informaţii, atrăgând atenţia asupra erorii comise anterior de agenţii CIA, care au susţinut în 2003 că irakienii au arme de distrugere în masă, o concluzie dezastruoasă care a dus la invazia Irakului şi îndepărtarea regimului lui Saddam Hussein.

Înainte de a deveni un susţinător al miliardarului republican, Scaramucci a sprijinit candidatura lui Scott Walker şi l-a criticat în repetate rânduri pe Donald Trump.

Anul trecut, acesta a argumentat împotriva unei ”demagogii neînfrânate” care a luat cu asalt Partidul Republican.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.