Şase tineri germani au fost ucişi de un automobilist în stare de ebrietate, iar alte 11 persoane au fost rănite, între care două foarte grav, după ce au plecat de la o discotecă, într-o localitate muntoasă, în nordul Italiei, situată în apropierea frontierei cu Austria, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Accidentul a avut loc duminică, spre ora locală 1.15 (2.15, ora României), la ieşirea din satul Lutago, în Alto-Adige, cunoscut amatorilor de schi şi prin frumuseţea peisajelor sale pe timpul verii.

După ce a petrecut o seară la discotecă, grupul de schiori, cu vârste cuprinse între 20 şi 25 de ani, cobora dintr-o maşină care i-a adus la hotel, în momentul în care o maşină a venit cu mare viteză. Unii au fost aruncaţi la câţiva zeci de metri distanţă.

Unsprezece persoane - inclusiv nouă germani - au fost rănite, a declarat pentru AFP un reprezentant al pompierilor din Lutago. Două dintre ele, foarte grav rănite, au fost transportate la spitalul din Innsbruck, în Austria, situat la aproximativ  50 de kilometri distanţă.

Carabinierii din Bolzano, reşedinţa Alto Adige, l-au identificat pe automobilist, un tânăr în vârstă de 27 de ani care locuieşte în zonă, şi au subliniat într-un comunicat că acesta a fost inculpat cu privire la ”omoruri”.

Parchetul din Bolzano a precizat duminică seara că automobilistul avea un nivel de alcoolemie de 1,97 de grame de alcool pe litrul de gânge, de patru ori mai mult decât nivelul maxim autorizat (0,5 grame pe litru). El riscă o pedeapsă de 18 ani de închisoare, potrivit aceleiaşi surse, care a precizat că doi dintre răniţi se aflau în continuare între viaţă şi moarte.

Şeful Guvernului italian Giuseppe Conte şi-a exprimat într-un comunicat ”apropierea” faţă de familiile tinerilor turişti germani.

În total, 160 de salvatori au fost mobilizaţi, potrivit pompierilor din Lutago.

La început, unul dintre pompierii care au intervenit, Helmut Abfalterer, credea că intervine ”la un accident rutier cu victime rămase încastrate”, însă a declarat pentru Il Corriere della Sera că a ”găsit un adevărat câmp de luptă”.

”O SCENĂ TERIBILĂ”

”O scenă teribilă., oameni pe jos, strigăte de durere, o tragedie. Nu avem cuvinte”, a povestit recepţionera unui hotel local ziarului italian, amintind că locuitori au cerut în mai multe rânduri ”să se instaleze un radar pe acest drum, pentru că automobiliştii accelerează imediat ce ies din Lutago, iar aici, la un kilometru de centru, ei rulează deja cu 100 de kilometri pe oră”.

”Abia i-am dat jos pe tineri, când am văzut maşina care venea cu o viteză nebună. I-am semnalizat cu farurile şoferului să încetinească, dar degeaba. Câteva secunde mai târziu i-am văzut în oglinda retrovizoare pe aceşti săraci tineri zburând prin aer”, a declarat pentru Corriere şoferul vehiculului care-i transporta pe tinerii germani.

La Berlin, Ministerul de Externe a subliniat că Consulatul Germaniei de la Milano, în nord-vestul Italiei, se afla ”în contact cu autorităţile italiene care procedeazăla identificarea victimelor”.

”Plâng împreună cu toţi cei care şi-au pierdut copiii, fraţii şi surorile, prioetenii, în noapte. Le doresc răniţilor să-şi refacă forţele şi o însănătoşire rapidă”, a scris pe Twitter cancelarul german Angela Merkel.

Lutago se află la 970 de metri altitudine, în Valea Aurina. Localitatea are 800 de locuitori, însă este foarte frecventată iarna, în legătură cu terenurile de schi vecine, iar vara de drumeţi şi amatori de alpinism.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.