Ministerul de Interne de la Madrid a anunţat miercuri dimineaţă arestarea a şase presupuşi jihadişti ai Statului Islamic, în urma unor operaţiuni desfăşurate simultan în Spania, Germania şi Marea Britanie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Patru persoane au fost arestate în Palma de Mallorca, în vreme ce ceilalţi doi suspecţi au fost arestaţi în Marea Britanie şi Germania.

Forţele poliţieneşti au cooperat prin agenţiile europene care permit distribuirea de informaţii între statele membre - Europol, Eurojust şi Sirene.

Presupuşii jihadişti realizau şi distribuiau online videoclipuri cu un conţinut violent şi organizau întâlniri săptămânale pentru a recruta tineri, care urmau să călătorească în zone de conflict pentru a lupta alături de ISIS.

Ancheta autorităţilor a început în urmă cu doi ani, după descoperirea unui site cu o serie de videoclipuri, care arătau îndoctrinarea, capturarea şi călătoria spre Siria a unui tânăr musulman din Spania.

Videoclipurile respective au fost produse de un imam ultraconservator şi salafist, care a fost arestat în urma operaţiunii din Marea Britanie.

Acesta era deja supravegheat de agenţiile din mai multe ţări ale Uniunii Europene.

Respectivul imam a călătorit recent pe insula Mallorca, unde s-a întâlnit cu cei patru presupuşi jihadişti arestaţi în Spania.

Acesta le-a cerut să captureze şi să îndoctrineze alţi tineri, în vreme ce suspectul arestat de autorităţiel germane era în contact cu ceilalţi presupuşi jihadişti şi a contribuit la realizarea videoclipurilor de recrutare din Spania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.