Un bărbat a rănit şase persoane, două grav, într-un atac cu ”arme albe”, în localitatea Zofingen, în nordul Elveţiei, după care a fost arestat, a anunţat miercuri noaptea poliţia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suspectul ”ar fi de origine străină şi ar avea vârsta de 40 de ani”, a anunţat Poliţia cantonului Aargau, care a recunoscut că nu ştie mai nimic despre acest bărbat, spitalizat şi plasat sub supraveghere.

Poliţia consideră că a acţionat singur şi că populaţia nu se afla în pericol şi a anunţat că nu cunoaşte, pentru moment, motivaţia atacatorului.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

El ”a folosit arme albe ascuţite şi care taie”, cu care a rănit şase persoane, ”inclusiv două grav”, se arată în comunicat. Toţi răniţii au fost spitalizaţi.

BARICADAT ÎNTR-O CASĂ

Către ora locală 16.00 (17.00 ,ora României), bărbatul a atacat un trecător în Gara din Zofingen, un oraş cu 12.000 de locuitori, situat la aproximativ 60 de kilometri sud de Basel şi la aceeaşi distanţă vest de Zürich.

El a plecat din gară şi a atacat apoi alte persoane la întâmplare, după care s-a baricadat într-o casă, potrivit poliţiei.

După două ore, după ce a fost contactat de o echipă specializată, bărbatul a fost arestat de forţe de ordine.

El era rănit şi a fost transportat la spital, a anunţat un purtător de cuvânt al poliţiei cantonale, Bernhard Graser.

Atacatorul s-a rănit singur, a declarat cotidianului Zofinger Tagblatt purtătorul de cuvânt.

Între răniţi se află două cadre didactice de la Şcoala Cantonată din Zofingen, a confirmat site-ului 20minuten.ch directorul instituţiei, Patrick Strössler.

Acestea au fost atacate în afara incintei şcolii, a precizat el, fără să dea informaţii despre starea sănătăţii acestora.

Un cititor a declarat cotidianului regional Aargauer Zeitung că soţia sa însărcinată a fost rănită de către bărbatul necunoscut ”cu un obiect metalic”.

Femeia ”a fost rănită la faţă, are umflături, dar se descurcă bine date fiind circumstanţele”, a declarat soţul acesteia ziarului.

Ea a fost transportată la spitalul cantonului Aargau, situat la 20 de kilometri de Zofingen.

Poliţia a lansat un apel către martori şi cere populaţiei să-i trimit ăînregistrări video şi fotografii în scopul anchetei.

DESFĂŞURARE ÎN FORŢĂ

Imagini difuzate de Aargauer Zeitung surprind o desfăşurare importantă a poliţiei şi salvatorilor.

Membri ai forţelor de ordine, purtând cască şi vestă antiglonţ şi înarmaţi sunt filmaţi luând echipament dintr-un vehicul cu tracţiune integrală.

Alţi poliţişti purtând cască şi vestă antiglonţ sunt filmaţi ieşind dintr-un vehicul venit în trombă, înarmaţi cu puşti de asalt.

În imagini apar mai multe ambulanţe şi un elicopter.

Pentru ca elciopterul să poată ateriza, clubul local de fotbal, SC Zofingen, şi-a anulat antrenamentele pentru a elibera peluza, scrie ziarul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.