Şase persoane, între care patru copii, au fost ucise în capitala canadiană Ottawa, miercuri seara târziu, a anunţat joi poliţia, un caz care zguduie o ţară în care crimele în masă sunt rare, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Victimele au fost găsite în interiorul unei case din suburbia Barrhaven, în sud-vestul oraşului, şi nu au fost identificate. Poliţia a sosit la faţa locului în urma unor apeluri de urgenţă cu puţin înainte de ora locală 23.00.

Poliţia a arestat rapid un bărbat şi a declarat că decesele nu par să aibă legătură cu violenţa domestică.

"Scena este în mod evident una oribilă", a declarat şeful poliţiei, Eric Stubbs, pentru Canadian Broadcasting Corporation, fără a oferi detalii cu privire la modul în care au murit victimele.

Primarul din Ottawa, Mark Sutcliffe, a declarat, într-o postare pe reţelele sociale, că este "unul dintre cele mai şocante incidente de violenţă din istoria oraşului".

Ottawa, care are o populaţie de un milion de locuitori, a înregistrat 14 crime în 2023 şi 15 în 2022.

Crimele în masă din Canada sunt rare. În decembrie 2022, un bărbat a împuşcat cinci persoane într-o suburbie a oraşului Toronto înainte de a fi împuşcat de poliţie. În luna septembrie a aceluiaşi an, un bărbat a înjunghiat şi ucis 11 persoane în provincia vestică Saskatchewan. El a murit din cauza unei supradoze de cocaină la scurt timp după ce a fost arestat de poliţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.