Atacatori înarmaţi au ucis cinci bărbaţi şi o femeie într-un centru privat de dezintoxicare din vestul Mexicului, au declarat, luni, autorităţile, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procuratura din statul vestic Jalisco a precizat că atacul a avut loc în jurul miezului nopţii în Tlaquepaque, o suburbie a capitalei statului, Guadalajara. În Jalisco se află cartelul de droguri cu acelaşi nume, iar statul se confruntă de ani de zile cu violenţa dintre facţiunile rivale ale cartelului din Guadalajara.

Procuratura a menţionat că mai multe persoane au fost implicate în atac, dar nu a oferit informaţii cu privire la un motiv.

Bandele de droguri din Mexic au atacat centrele de dezintoxicare în trecut, de obicei pentru a ucide consumatorii de droguri sau traficanţii de droguri aliaţi cu bande rivale. În 2020, în statul vecin Guanajuato, atacatori înarmaţi au ucis 27 de persoane într-un centru de dezintoxicare.

Mexicul are o lungă istorie de probleme cu centrele de dezintoxicare, deoarece majoritatea sunt administrate de sectorul privat, subfinanţate şi au loc adesea abuzuri împotriva dependenţilor în curs de recuperare. Guvernul cheltuieşte o sumă destul de modestă pentru reabilitare, centrele neînregistrate reprezentând adesea singura opţiune pentru familiile sărace.

În plus, dependenţii şi traficanţii de droguri care se confruntă cu atacurile rivalilor de pe străzi se refugiază uneori la clinicile de dezintoxicare, iar astfel, clinicile devin ţinte.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.