Şase persoane, între care doi misionari americani, au murit în urma prăbuşirii unui avion privat în Haiti, au anunţat autorităţile locale, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avionul a decolat sîmbătă seară din Port-au-Prince în direcţia Jacmel, pe coasta de sud a ţării. Din motive nedeterminate, s-a prăbuşit la 50 de kilometri vest de capitală, potrivit Biroului oficial al aviaţiei civile (OFNAC).

Protecţia civilă, care a reuşit să ajungă la faţa locului cu toate că în zonă se ajunge greu, a găsit trupurile a şase persoane, a precizat pentru AFP unul dintre coordonatorii săi, Gutenberg Destin.

Doi americani, Trent Hostetler, 35 de ani, şi John Miller, 43 de ani, se află printre victime, a precizat pe pagina de Facebook organizaţia creştină Gospel To Haiti. Primul lucra împreună cu soţia sa în acest ONG. Al doilea venise pentru o scurtă misiune de evanghelizare, potrivit paginilor  GoFundMe deschise pentru sprijinirea apropiaţilor lor.

Din cauza climatului de nesiguranţă, zborurile charter între Port-au-Prince şi Jacmel s-au multiplicat în ultimele săptămâni, o posibilitate de transport de care beneficiază puţine persoane, cele înstărite. 

Libera circulaţie pe ruta unică naţională care leagă jumătatea de sud a Haiti de capitală nu mai este garantată din cauză că, pe doi kilometri, bandele au preluat controlul acestei axe rutiere. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.