Şase militari nigerieni şi zece ”terorişti” au fost ucişi în weekend în confruntări armate în vestul Nigerului, anunţă Înaltul Comandament al Gărzii Naţionale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şase militari, inclusiv şeful misiunii, au fost ucişi, iar un militar a fost rănit, potrivit unui ”bilanţ provizoriu” anunţat duminică într-un comunicat, citit la televiziune, de către Înaltul Comandament.

Militarii nigerieni, care se aflau la bordul a cinci vehicule, ”au angajat o urmărire” a unor presupuşi jihadişti şi au căzut într-o ambuscadă, duminică la prânz, la aproximativ 20 de kilometri distanţă de oraşul Sanam, în vestul Nigerului, precizează această sursă.

Ambuscada a fost organizată ”de către terorişti” care conduceau ”aproximativ zece motociclete”.

”Zece terorişti” au fost ucişi într-o ”operaţiune de curăţare” a unor ”întăriri aeriene şi terestre”, iar patru dintre motocicletele atacatorilor au fost distruse, potrivit comandamentului.

Localitatea Sanam se află în regiunea Tillaberi, în zona celor ”trei frontiere”, între Niger, Mali şi Burkina Faso, teatrul unor numeroase atacuri jihadiste.

La 9 august, cinci militari din Garda Naţională au fost ucişi, iar alţii patru au fost răniţi într-un atac asupra poziţiei pe care o cupau, la Bourkou Bourkou, în apropiere de localitatea minieră Samira, siuată tot în zona celor ”trei frontiere”, a anunţat regimul militar care se află la putere după înlăturarea lui Mohamed Bazoum, la 26 iulie.

Şeful noului regim, generalul Abdourahamane Tiani, a justificat lovitura de stat prin ”degradarea securităţii” în Niger, o ţară subminată de violenţa unor grupări jihadiste.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.