Israelul a efectuat un atac cu rachetă vizând o unitate de apărare aeriană în sudul Siriei şi a cauzat pagube, a anunţat vineri într-un comunicat armata siriană, citată de agenţia oficială siriană de presă Sana, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atacul a avariat un radar al forţelor guvernamentale, potrivit Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (SOHR), un ONG cu sediul în marea Britanie.

Era neclar dacă atacul s-a soldat cu victime, potrivit SOHR.

Potrivit directorului SOHR Rami Abdurrahman, şase avioane israeliene de vânătoare au pătruns în spaţiul aerian sirian şi au zburat către est şi au fost depistate pe radar.

Avioanele israeliene de vânătoare au fost obsevate pe radar vineri dimineaţa, în timp ce explozii şi zgomot de dronă erau semnalate la o importantă bază aeriană şi o instalaţie nucleară în Iran.

Zona respectivă din Siria se află imediat la vest de Isfahan, la aproximativ 1.500 de kilometri est de Isarel.

Televiziunea de stat iraniană a anunţat că toate instalaţiile nucleare din zona Isfahan erau ”complet sigure”.

Agenţia Internţaională a Energiei Atomice (AIEA) a anunţat, la rândul său, că ”nu există nicio pagubă la instalaţiile nucleare ale Iranului”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.