Şapte bărbaţi au fost arestaţi la Brest, în Finistère, în cadrul unei proceduri judiciare cu privire la o ”asociere de reăufăctori cu scop terorist şi criminal”, potrivit unei surse judiciare, care a confirmat o informaţie dezvăluită de postul Europe1, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei şapte bărbaţi au fost arestaţi luni de Direcţia Generală a Securităţii Interne (DGSI).

Ei sunt suspectaţi, potrivit unei surse apropiate anchetei, că au pregătit un plan de acţiune violentă în Franţa şi un plan de plecare către zona irakiano-siriană.

Bărbaţii arestaţi, pe numele unora dintre care existau fişe S (securitatea statului), făceau obiectul unei urmăriri  cu privire la apartenenţa lor la o organizaţie islamistă radicală, potrivit acestor surse apropiate anchetei.

investigaţiile urmează să permită stabilirea ”materialităţii” planurilor de acţiune violentă şi de plecare.

Fraţa trăieşte într-o ameninţare teroristă constantă de la începutul, în 2015, unui val de atentate jihadiste soldat cu 255 de morţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.