Ministrul Finanţelor din Franţa, Michel Sapin, a declarat marţi dimineaţă că premierul May nu este pregătită să scoată Marea Britanie din Uniunea Europeană, iar miniştrii britanici încearcă mai degrabă să improvizeze o politică de Brexit. Declaraţia dură a ministrului francez are loc în ziua în care Theresa May este aşteptată să ţină un discurs în care să prezinte cele 12 priorităţi ale Brexitului. O serie de notiţe ale discursului indică faptul că premierul britanic va opta pentru un ”hard Brexit” şi va retrage naţiunea inclusiv de pe piaţa unică şi din uniunea vamală cu UE, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nimeni nu era pregătit. Suntem într-o situaţie improvizată. Toate acestea arată cât de neputincios este guvernul britanic în faţa unei situaţii pe care unii dintre ei chiar au dorit-o”, a declarat ministrul Sapin.

De asemenea, acesta a indicat că liderii francezi şi-ar dori mai multă claritate şi speră că britanicii vor alege să invoce cât mai rapid posibil articolul 50 al Tratatului de la Lisabona.

Michel Sapin a comentat şi ultimele declaraţii ale republicanului Donald Trump, care a sugerat că mai multe state europene ar trebui să urmeze în viitor calea Marii Britanii, care a votat să iasă din UE. Ministrul francez a explicat că asemenea comentarii întăresc solidaritatea europeană.

”Europenii se vor apropia mai mult în faţa unor asemenea declaraţii”, a declarat Sapin.

Ministrul Finanţelor s-a arătat mai puţin îngăduitor faţă de comentariile dure lansate de republicanul Donald Trump cu privire la politica porţilor deschise din Germania. Miliardarul republican a declarat în urmă cu două zle că o asemenea politică reprezintă ”o eroare catastrofală” din partea Angelei Merkel.

”Atacul asupra cancelarului nu este un argument pe care-l putem accepta ca francezi sau europeni”, a declarat Sapin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.