Premierul finlandez Sanna Marin şi-a cerut scuze pentru a doua oară într-o săptămână după ce luna trecută a fost publicată pe reţelele sociale o fotografie ”nepotrivită” cu două femei topless, făcută la o petrecere în reşedinţa oficială a premierului, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fotografia, care a fost ştearsă de pe reţelele sociale, a apărut pentru prima dată pe contul de TikTok al modelului şi influencerului Sabina Särkkä. Imaginea o înfăţişează pe ea şi pe o altă femeie – nu pe Marin – sărutându-se în timp ce îşi ridică bluzele, având un semn inscripţionat cu ”Finlanda”, care le acoperă bustul.

”Cred că fotografia nu este potrivită, îmi cer scuze. O astfel de poză nu ar fi trebuit făcută”, a spus Marin. Ea a menţionat că fotografia a fost făcută la reşedinţa Kesäranta, când şi-a invitat prietenii după festivalul de muzică Ruisrock din 8 iulie.

Sanna Marin, în vârstă de 36 de ani, a spus că numele oaspeţilor ei au fost declarate în prealabil personalului de securitate de la reşedinţa din Helsinki. Invitaţii îşi petrecuseră seara în saună şi pe plajă, a mai spus ea.

Scuzele au venit după ce Marin a apărut pe prima pagină a presei mondiale săptămâna trecută, când un videoclip în care bea şi dansează fără reţineri în timpul unei alte petreceri private a fost postat pe internet. Informaţii nefondate susţin că la petrecere ar fi fost consumate droguri.

Marrin le-a spus reporterilor că nu a consumat niciodată droguri – ”nici măcar în anii adolescenţei” – şi că nu a văzut pe nimeni să fi consumat stupefiante în cadrul petrecerii dintr-un apartament din Helsinki, pe 6 august. În plus, premierul a făcut un test antidrog ”pentru a clarifica suspiciunile” . Rezultatul, anunţat luni, a fost negativ.

Presa finlandeză a scris că în videoclip se aude o voce care strigă ”linia de făină” (în engleză, ”flour band”) o presupusă referire la droguri, dar nu este clar dacă termenul a fost într-adevăr folosit sau ce anume înseamnă.

Marin, cel mai tânăr prim-ministru din lume când a fost aleasă în 2019, a declarat că abilităţile ei de a lua decizii nu au fost afectate. Ea a spus că a băut doar o cantitate mică de alcool şi că ”ar fi putut pleca să se ocupe de sarcinile guvernamentale”, dacă era necesar.

Oponenţii au invocat că a avut un comportament nepotrivit, că alegerile sale în ceea ce priveşte prietenii ilustrează o lipsă de judecată şi că fotografiile şi videoclipurile ar putea-o expune la critici sau chiar la şantaj.

Cu toate acestea, majoritatea oamenilor au apărat-o pe Marin. Femeile finlandeze au postat videoclipuri cu ele dansând şi bând pentru a-şi exprima sprijinul pentru premier, în timp ce Marin a spus că speră că ”în anul 2022, este acceptat ca până şi legiutorii să poată dansa, să cânte şi să meargă la petreceri” .

Ea a mai spus că este sigură” că există alte materiale.

”Simt că sunt filmată tot timpul, peste tot şi nu mă simt confortabil. Chiar şi lucrurile normale sunt puse într-o lumină negativă”, a mai subliniat Marin.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.