Ministrul italian de Interne Matteo Salvini a anunţat că Italia nu are aeroporturi disponibile pentru primirea de avioane charter neautorizate care ar aduce migranţi din Germania, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele două ţări negociază o înţelegere conform căreia Germania ar trimite înapoi în Italia migranţi care deja au cerut azil acolo, însă un acord încă nu a fost semnat.

Potrivit La Repubblica, agenţia germană pentru refugiaţi a trimis numeroase scrisori la migranţi, în care le-au oferit informaţii despre un transfer înapoi în Italia, posibil cu zboruri charter. Un prim astfel de transfer ar urma să aibă loc la 9 octombrie.

“Dacă cineva, la Berlin sau la Bruxelles, se gândeşte să aducă zeci de imigranţi în Italia cu zboruri charter neautorizate, ar trebui să ştie că niciun aeroport nu este şi nu va fi disponibil. Vom închide aeroporturile, aşa cum am procedat cu porturile”, a precizat Salvini, într-un comunicat.

Italia a devenit ruta principală către vestul Europei pentru zeci de mii de migranţi veniţi pe calea mării, de când cealaltă rută, din Turcia în Grecia, a fost blocată în mare parte în 2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.