Sistemul israelian de apărare antiaeriană ”Iron Dome” a interceptat marţi obuze trase din Fâşia Gaza, după ce siriene de alarmă au anunţat eventuale tiruri în sudul Israelului, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O salvă de 25 de obuze de morier a fost trasă către mai multe locuri de pe teritoriul israelian. Cele mai multe au fost interceptate de sistemul de apărare antiaeriană Iron Dome al IDF (forţele israeliane de apărare)”, a anunţat armata într-un comunicat.

Tensiunile s-au amplificat la zidul de securitate dintre Israel şi Fâşia Gaza, unde la putere se află mişcarea islamistă palestiniană Hamas.

Un luptător din cadrul Hamas a fost ucis luni cu un tanc, care a deschis focul asupra unui avanpost de la frontieră, iar militari israelieni au urmărit şi omorât doi militanţi palestinieni despre care afirmă că au încercat să se infiltreze în Israel.

Aceste violenţe au loc în contextul în care palestinienii au demonstrat în masă, câteva săptămâni, la bariera de securitate, manifestaţii pe care israelienii le denunţă drept încercări de pătrundere prin zidul de securitate.

Cel puţin 116 palestinieni au fost ucişi, iar alte mii răniţi în tiruri ale armatei israeliene în timpul acestor manifestaţii, în urma cărora comunitatea internoţială denunţă o recurgerea la forţă excesivă. Israelineii acuză Hamasul de provocarea acestor violenţe, ceea ce mişcarea neagă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.