Internauţii ruşi au lansat pe reţelele sociale hashtag-ul ”#Domoi” (n.r. ”Acasă”) pentru a-i ajuta pe oamenii evacuaţi din metrou să ajungă acasă sau să găsească un loc sigur după explozia care a zguduit o garnitură de metrou din metropola Sankt Petersburg, transmite BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest hashtah este popular în special pe reţeaua rusă VKontakte, precum şi pe Twitter.

”În jurul orei locale 18.00 (17.00 ora României). Noi am reuşit să transportăm trei persoane în zona ţărmului. Mergem pe GRATIS. #Domoi”, a scris un localnic pe VKontakte.

De asemenea, o altă persoană cere ajutorul internauţilor pentru a ajunge acasă în zona Ploşcead Muzestva.

Aceste mesaje amintesc de mobilizarea francezilor după atentatele teroriste din Paris.

Autorităţile locale au încercat să se asigure că localnicii ajung acasă, după ce explozia a dus la închiderea metroului din Sankt Petersburg.

În acest sens, autorităţile au suplimentat numărul autobuzelor de pe linii, iar toate călătoriile sunt gratuite, în vreme ce taximetriştii oferă curse gratuite persoanelor care vor să ajungă acasă în metropola Sankt Petersburg.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.