Premierul Dimitri Medvedev a anunţat joi după-amiază că vrea să prelungească până la finele anului 2018 contrasancţiunile economice impuse Uniunii Europene, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Declaraţiile premierului rus au loc la doar o zi după ce Uniunea Europeană a prelungit oficial sancţiunile economice impuse Moscovei, care au fost impuse pentru prima dată în iulie 2014, în urma anexării ilegale a peninsulei Crimeea şi a susţinerii financiare şi militare acordată separatiştilor pro-ruşi din regiunea Donbas.

Moscova dezminte în continuare orice implicare în conflictul din estul Ucrainei, în ciuda afirmaţiilor făcute de către experţii NATO.

Rusia a interzis în urmă cu trei ani importurile angro de produse proaspete din multe ţări europene ca reacţie la sancţiunile economice impuse de UE.

Moscova susţine că aceste contrasancţiuni ajută la dezvoltarea agriculturii din Rusia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.