Viceministrul Apărării, Gennadi Gatilov, a declarat miercuri dimineaţă că acuzaţiile lansate de administraţia americană, cu privire la presupusele pregătiri desfăşurate de regimul sirian pentru un nou atac chimic, nu fac decât să complice negocierile de pace care ar putea să pună capăt războiului civil din Siria, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gatilov a avertizat că Statele Unite nu pot lua acţiuni unilaterale în Siria.

Casa Albă a anunţat, în urmă cu o zi, că a descoperit pregătiri efectuate de regimul sirian în vederea unui atac cu armament chimic similar celui din aprilie, soldat cu cel puţin 86 de morţi, şi l-a avertizat pe preşedintele Bashar al-Assad că vor plăti scump dacă vor comite un asemenea atac asupra civililor din Siria.

”Statele Unite au identificat potenţiale pregătiri în vederea unui atac cu armament chimic de către regimul al-Assad, care ar putea antrena uciderea în masă a unor civili, inclusiv a unor copii nevinovaţi”, a declarat un purtător de cuvânt al administraţiei Trump.

Washingtonul a avertizat că preşedintele al-Assad ”va plăti un preţ mare” dacă va comite alt atac chimic în Siria.

În aprilie, americanii au efectuat un atac aerian asupra unei baze siriene, despre care afirmă că a fost folosită de avioanele care au lansat armament chimic la Khan Sheikhoun.

Al-Assad a negat că forţele sale se află în spatele ultimului atac cu gaz neurotoxic din provincia Idlib.

Casa Albă lansează acest avertisment într-un context tensionat în regiune între americani şi Rusia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.