Rusia va solicita reuniunea Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite cu privire la scurgerile de gaze identificate în gazoductele Nord Stream 1 şi 2, după ce i-a cerut preşedintelui american Joe Biden să declare dacă Statele Unitee se află în spatele ”sabotajului”, a anunţat miercuri purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Rusia intenţionează să convoace o reuniune oficială a Consiliului de Securitate al ONU în contextul provocărilor privind gazoductele Nord Stream 1 şi 2”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe Maria Zaharova, pe contul de Telegram.

Anterior, diplomaţia rusă i-a cerut lui Joe Biden ”răspunsuri” cu privire la originea scurgerilor de gaze detectate în gazoductele Nord Stream 1 şi 2 din Marea Baltică.

”Preşedintele american este obligat să răspundă la întrebarea dacă Statele Unite şi-au îndeplinit ameninţarea”, a declarat Zaharova pe Telegram, făcând referire la o declaraţie a lui Biden la începutul lunii februarie, în care afirma că Washingtonul ”va pune capăt” gazoductului Nord Stream 2 dacă Moscova va intervenit militar în Ucraina.

”Dacă Rusia invadează (Ucraina), atunci nu va mai exista Nord Stream 2”, a spus Joe Biden pe 7 februarie, cu două săptămâni înainte de începerea ofensivei ruse.

Maria Zakharova a precizat, miercuri, că preşedintele american ”ar trebui să fie răspunzător pentru cuvintele sale”, iar ”Europa trebuie să cunoască adevărul”, a adăugat ea, în timp ce cauzele scurgerilor identificate în gazoductele Nord Stream 1 şi 2 sunt încă necunoscute.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.