Rusia va lua măsuri împotriva Germaniei pentru că a interzis serviciul în limba germană al radiodifuzorului rus RT, iar răspunsul va afecta mass-media germană acreditată în Rusia şi ”intermediarii” internetului, a anunţat miercuri Ministerul rus de Externe, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autoritatea de supraveghere a mass-media din Germania MABB şi Comisia pentru Licenţiere şi Supraveghere (ZAK) a instituţiilor media au declarat miercuri că RT DE are nevoie de o licenţă care să fie conformă cu Tratatul Media de Stat al Germaniei şi nu o poate înlocui cu o altă licenţă.

”Această mişcare nu ne lasă altă opţiune decât să luăm măsuri de retorsiune împotriva presei germane acreditate în Rusia, precum şi împotriva intermediarilor de internet care au şters în mod voluntar şi fără temei conturile postului de televiziune de pe platformele lor”, a declarat Ministerul rus de Externe.

RT a afirmat că va merge în instanţă pentru a contesta decizia germană.

În decembrie, YouTube a eliminat RT DE, declarând că a încălcat standardele comunităţii, iar organul de supraveghere al mass-media MABB pentru Berlin şi statul Brandenburg a decis că RT DE nu era eligibil să emită în Germania, din motive de licenţiere.

Interdicţia a determinat Eutelsat să elimine RT Deutsch de pe lista canalelor difuzate prin sateliţi, deşi radiodifuzorul a continuat să transmită conţinut pe site-ul său.

 RT DE, care a avut termen până la sfârşitul anului 2021 să răspundă procedurilor, a afirmat pe site-ul său că deţine o licenţă sârbă care îi permitea să emită în Germania în temeiul unei convenţii europene privind televiziunea transfrontalieră.


 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.