Poliţia din Rusia a arestat un director al firmei care deţine centrul comercial din Kemerovo în care a avut loc incendiul soldat cu 64 de morţi, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comitetul pentru Investigaţii al Rusiei, instituţia statului care se ocupă de crimele majore, susţine într-un comunicat că Yulia Bogdanova, cadru executiv la centrul comercial, nu s-a ocupat de problemele sistemului de alarmă pentru incendii al centrului.

Bogdanova este directorul general al firmei care deţine centrul comercial Winter Cherry în oraşul Kemerovo, locul în care a izbucnit incendiul duminică.

În momentul în care flăcările au cuprins etajul de sus, în clădire se aflau familii cu copii care îşi petreceau timpul în săli de cinema şi locuri de joacă. Investigatorii au declarat că ieşirile pentru incendiu erau blocate şi că sistemul de alarmă pentru incendii nu a funcţionat.

„Investigaţia a stabilit că Bogdanova, fiind persoana responsabilă pentru siguranţa privind incendiile, a fost informată în repetate rânduri de subordonaţi cu privire la problemele sistemului de alarmă pentru incendiu al clădirii”, se arată în comunicat.

Conform comunicatului, Bogdanova nu a acţionat în niciun fel pentru a remedia problemele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.