Directorul companiei Vkusno & tochka, fostul lanţ de restaurante fast-food McDonald's Corp din Rusia, a declarat pentru RBC TV că producătorii de cartofi prăjiţi refuză să aprovizioneze ţara şi a avertizat că încercările de a creşte procesarea internă sunt pline de dificultăţi, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania americană McDonald's a părăsit Rusia drept răspuns la campania militară a Moscovei în Ucraina, după ce Occidentul a impus un val de sancţiuni economice. Astfel, compania a vândut toate restaurantele pe care le deţinea unui licenţiat local în luna mai.

Restaurantele au început să se deschidă sub noul nume Vkusno & tochka, sau ”Delicios şi atât”, pe 12 iunie. Directorul executiv Oleg Paroev a declarat că lanţul de restaurante fast-food a vândut aproape 120.000 de burgeri în ziua inaugurării.

Noul proprietar a subliniat că standardele înalte de calitate vor fi menţinute sau chiar îmbunătăţite, iar consumatorii nu vor observa prea multe diferenţe. De atunci, compania a fost nevoită să recunoască că se confruntă cu o penurie de cartofi prăjiţi până în toamnă, dând vina pe o recolta slabă din Rusia şi problemele lanţului de aprovizionare.

”Din cauza unor evenimente bine cunoscute, multe companii străine, aş spune chiar toţi marii producători de cartofi prăjiţi, au refuzat să livreze acest produs în Rusia”, a declarat Paroev canalului de afaceri, joi.

El a mai spus că fabricile din ţările ”prietenoase” şi ”neprietenoase” care produc cartofi prăjiţi aparţin a cinci sau şase companii importante, ale căror sedii se află în ţări neprietenoase şi care, prin urmare, au refuzat să furnizeze Rusiei.

Paroev a adăugat că în recolta Rusiei din acest an există o lipsă de cartofi specifici necesari pentru gătirea cartofilor prăjiţi şi că ar putea apărea alte probleme, doar câteva întreprinderi ruse fiind capabile să prelucreze cartofii pentru transformarea lor în cartofi prăjiţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.